De site voor sauna-zelfbouwers en sauna-liefhebbers

Totaal: € 0,00 

Informatie voor zelfbouwers

Het bouwen van een sauna is goed haalbaar voor iedere doe het zelver. Basis timmervaardigheden met bijhorend gereedschap en basis kennis van de elektrische installatie is alles wat je nodig hebt. Al het andere, technische kennis over het bouwen van een sauna en de juiste materialen kun je vinden op onze website.

In de pagina’s die hier volgen vindt je info over het ontwerp, over de gebruikte materialen, over saunakachels en eventuele accessoires. De meeste informatie is binnenkort ook beschikbaar in de handige te downloaden brochure “bouwjeeigensauna”.

Ben je een echte doe het zelver en pas je de cabine graag volledig aan op de beschikbare ruimte en je eigen bijzondere wensen koop dan losse materialen.
Ben je gek op klussen maar vind je het fijn wanneer wij het voorbeidend reken- en denkwerk voor je doen bestel dan een materialenpakket. Wij stellen deze naar wens samen voor elke gewenste maat cabine, ook als die niet standaard in onse shop staat.
Wil je dat wij het meeste werk voor je doen zodat je zelf nog enkel de sauna hoeft te monteren & aansluiten koop dan een geprefabriceerd bouwpakket op maat.
Geen behoefte aan maatwerk, wij hebben ook een grote collectie standaard saunacabines, onder andere van het Duitse kwaliteitsmerk Weka. Zij geven maarliefst 5 jaar garantie op alle houten onderdelen van hun saunacabines die ook nog eens vaak zeer aantrekkelijk zijn geprijsd..

Tip: Begin niet in het wilde weg aan de bouw van je sauna maar neem de aangeboden informatie eerst even door. Je zult ontdekken dat een sauna net iets meer is dan een houten hok met een kachel er in. Zaken als de juiste plaatsing van het dampscherm, de positie van de verluchtingsroosters en het bepalen van het vermogen van de kachel komen aan bod.

Meer over:
Sauna ontwerp
Sauna materialen
Sauna techniek
Sauna accessoires
Sauna constructie
Checklist