De site voor sauna-zelfbouwers en sauna-liefhebbers

Totaal: € 0,00 

Waarom kan ik voor het bouwen van een sauna niet gewoon hout bij de bouwmarkt gaan halen?

De schroten voor de afwerking van de binnenzijde van een sauna zijn bestand tegen zowel de extreme droogte als tegen hoge vochtigheid bij stoomsaunabaden en dit bij hoge temperaturen. Bovendien dient het materiaal ook bij hoge temperaturen aangenaam aan te voelen.

Om dit te bereiken is het hout voor de saunaschroten op een speciale manier gedroogd en hebben de schroten een speciale profilering met een extra diepe mes en groef zodat deze bij krimpen (door droogte) niet uit elkaar schieten. De houtsoorten voelen ook bij hoge temperaturen nog aangenaam aan. Aangezien de binnenzijde van de sauna het deel is dat in aanraking komt met het blote lijf is saunahout bovendien extra fijn geschaafd en geschuurd zodat het vrij is van splinters.

Daarom bieden wij dan ook enkel speciaal geselecteerde en speciaal gedroogde houtsoorten aan in de best mogelijke kwaliteit.

Schroten van de bouwmarkt geven problemen met het overmatig vrijkomen van hars, loszittende knoesten en splinteren of barsten. Bovendien is de profilering en droging niet juist. Voor constructiehout en voor materialen voor de afwerking van de buitenzijde van de sauna kunt u uiteraard ook bij de normale bouwmarkten terecht.