De site voor sauna-zelfbouwers en sauna-liefhebbers

Totaal: € 0,00 

Vanaf welke afmeting van een sauna kom ik niet meer toe met een "normale" saunakachel?

Het kleinste type kachel van 3.6 kW kan worden aangesloten op een enkele groep op het zekeringenbord (230 V / 16 A). Dat wil zeggen dat deze in een gewoon (geaard) stopcontact kan worden ingeplugd mits er in de zelfde groep geen andere gelijktijdige grote verbruikers zijn aangesloten. Een dergelijke kachel volstaat voor een sauna met een inhoud van maximaal 5 m³.

Indien de sauna groter dan 5 m³ is dient een kachel met een groter vermogen te worden geplaatst. De voeding van de kachel wordt dan verdeeld over meerdere groepen op het zekeringenbord (bijvoorbeeld over 3 groepen van 230 V / 16 A). Met een dergelijke aansluiting kunnen vermogens tot 10.5 kW worden aangesloten. (goed voor sauna’s tot maximaal 15 m³)

Voor nog grotere sauna’s zijn er nog zwaardere kachels beschikbaar. Aangezien dit over het algemeen speciale stroomvoorzieningen vereist die in een woning meestal niet voorhanden zijn worden deze binnen ons gamma niet aangeboden. Indien u om specifieke redenen toch een dergelijke kachel wenst te plaatsen mag u contact met ons opnemen en kunnen en wij u altijd een interessante aanbieding doen.

Saunakachels vind je hier.